Generalno

Proširujemo se: Uganda ušla u Julius Meinl “Generations Program”

Zakoračite u svet odgajivača kafe, tamo gde su oni maksimalno posvećeni proizvodnji zrna koje svaku našu šoljicu kafe ispunjavaju jutarnjom magijom. Uzgajanje kafe nije samo izvor prihoda za mnoge porodice u delovima sveta gde se gaji kafa, već i rad koji zahteva snagu i otpornost. Uprkos brojnim izazovima, život odgajivača kafe ispunjen je dubokom posvećenošću ovom majstorskom umeću.

Svesni smo velikih pritisaka sa kojima se zemlje veliki proizvođači kafe danas suočavaju. Ipak, spremno pružamo podršku malim odgajivačima i lokalnim zajednicama jer razumemo njihove potrebe i želju da posluju na tržištu koje je fer i održivo.  


Naš prvi program koji je u fokusu imao pitanje održivosti poslovanja, započet je u Kolumbiji 2018. godine. Počeli smo tako što smo podržali 50 porodica da bismo sada taj broj podigli na – 200. Veliki pozitivan uticaj koji smo postigli u ovim sredinama inspirisao je i nas same da ovaj program širimo i u druge zemlje.Snaga za buduće generacije


Pored Kolumbije, od marta 2023. godine i Uganda je deo Julius Meinl Generations Program koncepta.


Zajedno sa našim parterima Sawa World primenjujemo dobre, održive poljoprivredne prakse i uspostavljamo nove mikro biznise u vezi sa usevima kafe. To direktno utiče na povećanje produktivnosti i diversifikaciju prihoda porodica odgajivača kafe.


Kroz ovakve, održive prakse, mi pomažemo ovim porodicama da ostanu u biznisu sa kafom i u budućnosti.


Mnogo nam znači iskustvo stečeno u Kolumbiji i zato ga koristimo i u ovoj zemlji, da bismo napravili dugotrajan i smislen uticaj na buduće generacije sadašnjih odgajivača kafe. 


Julius Meinl je peta generacija proizvođača kafe i čaja pa je i to jedan od razloga da mi vrlo snažno verujemo u prenošenje znanja u ovom poslu, sa generacije na generaciju. Upravo to radimo i sa porodicama odgajivača u zemljama porekla kafe, dajući im mogućnost da sačuvaju nasleđe za generacije koje dolaze.Naš Generation Program je verifikovao ENVERITAS, neprofitna nezavisna organizacija koja se bavi pitanjem održivosti u industriji kafe.


Zahvaljujući podršci ovog Programa, naša „The Originals Generations“ linija proizvoda slavi ne samo majstorstvo pravljenja kafe i njeno bečko nasleđe već i posvećenost održivim praksama u ovom biznisu.


Sa više od 160 godina iskustva, The Originals blendove, poput Vienna XVI, Red Door i House Blend, napravili su majstori za majstore, stvarajući izvrstan ukus koji nosi strast i posvećeost onih koji su ga osmislili.Julius Meinl Generations Program

Naučite još mnogo više o našem Julius Meinl Generation Program konceptu ovde:

Vidi više

Podelite članak

Ovo bi Vas isto moglo zanimati

Generalno

Umetnost ispijanja bečke kafe

17.02.2023

Lagano ispijanje kafe je novi trend u usponu i najverovatnije je inspirisan kulturom bečkih kafea. Zato odvojite malo vremena da se opustite i dozvolite nam da vas odvedemo u jedinstvenu atmosferu prave bečke kafeterije.

Generalno

2 recepta za koktele od kafe koje trebate baš sada

04.07.2022

Espresso Martini se 2021.godine vratio kao omiljeno piće u barovima širom sveta. Ko bi pomislio da espresso i vodka zajedno mogu biti tako bogato i blago piće. Od 1980-ih, kada je ova ludo dobra mešavina predstavljena našim nepcima, nastali su mnogi kokteli sa kafom koji pokušavaju dostići slavu i popularnost. Na taj spisak omiljenih pića dodajemo još dva originalna Julius Meinl koktela.