Novosti

Generalno

Dva letnja recepta za koktele zbog kojih šolju čaja više nikada nećete gledati na isti način

04.07.2022

Bez obzira da li je ranije umešan ili naknadno dodat, čaj daje harizmatičan izgled koktelima. Da ne spominjemo i niz aroma.

Generalno

2 recepta za koktele od kafe koje trebate baš sada

04.07.2022

Espresso Martini se 2021.godine vratio kao omiljeno piće u barovima širom sveta. Ko bi pomislio da espresso i vodka zajedno mogu biti tako bogato i blago piće. Od 1980-ih, kada je ova ludo dobra mešavina predstavljena našim nepcima, nastali su mnogi kokteli sa kafom koji pokušavaju dostići slavu i popularnost. Na taj spisak omiljenih pića dodajemo još dva originalna Julius Meinl koktela.

Generalno

Vaša lista novogodišnjih odluka ako želite da postanete pravi coffee štreber u 2022.

27.12.2021

Znate da imate naklonost ka kafi, način njene pripreme fascinira vas više nego što to zanima druge ljubitelje kafe i želite da svoj odnos sa kafom podignete na viši nivo u novoj godini.

Generalno

Kako stvoriti praznični recept za kafu koji će postati pravi hit za predstojeće dane slavlja

14.12.2021

Ove praznične sezone dali smo izazov našem talentovanom timu stručnjaka za kafu i našem internom baristi, Junioru Vargasu (da ne pominjemo njegovu pobedu na Nacionalnom prvenstvu barista), da nam sastave neke zimske i praznične recepte koji bi bili hit u krugovima svih zaljubljenika u kafu.

Generalno

9 ideja šta pokloniti coffee štreberima za novogodišnje praznike

29.11.2021

Svi imamo bar jednu osobu u našim životima koja je toliko opsednuta kafom da nosi majicu sa natpisom poput: „Kafa mi treba samo 7 dana u nedelji". Takve osobe nisu samo zaljubljene u kafu, već i u način njene pripreme. Kafa je deo onoga što oni jesu.

Generalno

Coffee Štreberi 101: Budućnost biljnog mleka u svetu kafe

17.11.2021

Kako sve više osećamo posledice klimatskih promena, naša svest je počela značajno da se menja kao i naši načini ishrane. Nalazimo se usred uzbudljive radikalne zelene revolucije koja utiče na sve aspekte načina na koji proizvodimo, pripremamo i konzumiramo hranu i piće. Ni svet kafe nije izuzetak.

Generalno

Coffee Štreberi 101: 5 načina pripreme kafe koje svaki coffee štreber mora da savlada

26.10.2021

Kada neko naruči “šoljicu kafe” da li u glavi imate gomilu dodatnih pitanja? Svetlo ili tamno pržena kafa? Moka, French Press ili Espresso?

Generalno

Kada bi kafa imala svoj Tinder profil

26.10.2021

Poznato je da ljudi gaje snažna osećanja prema kafi koja odgovara njihovom ukusu. Zato smo se zapitali, kako bi izgledali neki od Tinder profila naših omiljenih zrna kafe?

Učitaj još