Novosti

Generalno

Eco Friendly praznici: 24 načina kako da učinite vaš ritual ispijanja kafe ekološki prihvatljivim

21.11.2022

Praznična groznica i odbrojavanje do novogodišnje noći su neizostavni ritual za većinu od nas. Volimo razmenu poklona i praznična okupljanja uz obaveznu šoljicu omiljene kafe. A šta mislite da ih učinimo Eco Friendly? Kako da vašu ceremoniju ispijanja kafe učinite ekološki prihvatljivom i da novu godinu započnete malim ali značajnim koracima za zdraviju planetu? Julius Meinl je pripremio 24 mala saveta za vas!

Generalno

Na Međunarodni dan kafe sadimo stabla sa Jane Goodall

21.09.2022

Povodom međunarodnog dana kafe činimo šoljicu kafe još značajnijom. U jedinstvenom partnerstvu sa ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall (JGI), posadićemo preko 20.000 stabala u ime naših ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju našu odgovorno nabavljenu kafu iz Programa Colombian Heritage. | Foto: © Jane Goodall Institute

Generalno

Porodični tajni recept Julius-a Meinl-a plus 160 godina stručnosti stvaraju novi koncept bečke kafe iz 1862.

21.09.2022

Gospodin Meinl, osnivač kompanije je svaki dan započinjao dan ovom kafom.

Generalno

Dva letnja recepta za koktele zbog kojih šolju čaja više nikada nećete gledati na isti način

04.07.2022

Bez obzira da li je ranije umešan ili naknadno dodat, čaj daje harizmatičan izgled koktelima. Da ne spominjemo i niz aroma.

Generalno

2 recepta za koktele od kafe koje trebate baš sada

04.07.2022

Espresso Martini se 2021.godine vratio kao omiljeno piće u barovima širom sveta. Ko bi pomislio da espresso i vodka zajedno mogu biti tako bogato i blago piće. Od 1980-ih, kada je ova ludo dobra mešavina predstavljena našim nepcima, nastali su mnogi kokteli sa kafom koji pokušavaju dostići slavu i popularnost. Na taj spisak omiljenih pića dodajemo još dva originalna Julius Meinl koktela.

Generalno

Prošlost, sadašnjost i budućnost kafe i čaja ispričana od strane Julius Meinl stručnjaka

26.06.2022

Jeste li znali da se kafa nekada prodavala kao zelena zrna? A prema mišljenju našeg stručnjaku za kafu, prodaja zelene kafe u zrnu i prženje kafe kod kuće verovatno će se vratiti.

Generalno

Vaša lista novogodišnjih odluka ako želite da postanete pravi coffee štreber u 2022.

27.12.2021

Znate da imate naklonost ka kafi, način njene pripreme fascinira vas više nego što to zanima druge ljubitelje kafe i želite da svoj odnos sa kafom podignete na viši nivo u novoj godini.

Učitaj još