Novosti

Generalno

Vaša lista novogodišnjih odluka ako želite da postanete pravi coffee štreber u 2022.

27.12.2021

Znate da imate naklonost ka kafi, način njene pripreme fascinira vas više nego što to zanima druge ljubitelje kafe i želite da svoj odnos sa kafom podignete na viši nivo u novoj godini.

Generalno

Kako stvoriti praznični recept za kafu koji će postati pravi hit za predstojeće dane slavlja

14.12.2021

Ove praznične sezone dali smo izazov našem talentovanom timu stručnjaka za kafu i našem internom baristi, Junioru Vargasu (da ne pominjemo njegovu pobedu na Nacionalnom prvenstvu barista), da nam sastave neke zimske i praznične recepte koji bi bili hit u krugovima svih zaljubljenika u kafu.

Generalno

9 ideja šta pokloniti coffee štreberima za novogodišnje praznike

29.11.2021

Svi imamo bar jednu osobu u našim životima koja je toliko opsednuta kafom da nosi majicu sa natpisom poput: „Kafa mi treba samo 7 dana u nedelji". Takve osobe nisu samo zaljubljene u kafu, već i u način njene pripreme. Kafa je deo onoga što oni jesu.

Generalno

Coffee Štreberi 101: Budućnost biljnog mleka u svetu kafe

17.11.2021

Kako sve više osećamo posledice klimatskih promena, naša svest je počela značajno da se menja kao i naši načini ishrane. Nalazimo se usred uzbudljive radikalne zelene revolucije koja utiče na sve aspekte načina na koji proizvodimo, pripremamo i konzumiramo hranu i piće. Ni svet kafe nije izuzetak.

Generalno

Coffee Štreberi 101: 5 načina pripreme kafe koje svaki coffee štreber mora da savlada

26.10.2021

Kada neko naruči “šoljicu kafe” da li u glavi imate gomilu dodatnih pitanja? Svetlo ili tamno pržena kafa? Moka, French Press ili Espresso?

Generalno

Kada bi kafa imala svoj Tinder profil

26.10.2021

Poznato je da ljudi gaje snažna osećanja prema kafi koja odgovara njihovom ukusu. Zato smo se zapitali, kako bi izgledali neki od Tinder profila naših omiljenih zrna kafe?

Generalno

Coffee Štreberi 101: 7 osnovnih činjenica o malom smeđem zrnu koje bi svi pravi coffee štreberi trebali da znaju

08.10.2021

Predstavljamo vam prvi članak iz naše serije objava „Coffee Štreberi 101“, u kojima ćemo iz svih mogućih uglova sagledati bitne stvari o nauci i umetnosti kafe.

Generalno

Hajde da zajedno napravimo razliku

01.09.2021

Mali trenuci čine svet drugačijim. Zato ćemo ovog Međunarodnog Dana Kafe posaditi više od 12.000 stabala u saradnji sa Institutom Jane Goodall Austria u ime kafića širom sveta.

Učitaj još