General

Ne lărgim orizonturile: Uganda se alătură programului Julius Meinl Generations

Pătrunde în lumea cultivării cafelei, unde fermieri dedicați investesc resurse pentru a produce boabe de cafea care ne aduc magia dimineții direct în ceștile de cafea. Cultivarea cafelei nu este doar o sursă vitală de venit pentru multe familii locale, ci și o muncă făcută cu pasiune, care necesită multă forță și rezistență. În ciuda provocărilor și a imprevizibilității tot mai accentuate, viața unui cultivator de cafea este marcată de scop și de un angajament ferm față de meseria sa.

Avem o tradiție îndelungată de sprijinire a diversității bogate a culturii cafelei. Deoarece suntem conștienți de provocările actuale cu care se confruntă țările producătoare de cafea, ne-am angajat într-un proces de sprijinire a micilor proprietari, a fermierilor locali și a comunităților pentru a le înțelege mai bine nevoile, dar și pentru a lucra împreună într-o industrie a cafelei mai echitabilă și mai sustenabilă. 


Primul program de sustenabilitate Julius Meinl din regiunea Tolima din Columbia a înregistrat un succes considerabil, de la lansarea sa în 2018. Am început cu sprijinirea a 50 de fermieri locali și am ajuns în prezent la 200 de fermieri. Impactul pozitiv pe care proiectul l-a avut asupra comunităților locale a fost o sursă de inspirație, care ne-a încurajat să ne extindem eforturile de sustenabilitate și în alte țări de origine a cafelei noastre. 



Responsabilizăm viitoarele generații


Alături de Columbia, Uganda s-a alăturat acum programului Julius Meinl Generation în regiunea centrală Lwengo, începând din martie 2023. 


Împreună cu valorosul nostru partener SAWA WORLD, lucrăm în mod activ la implementarea unor practici agricole bune și sustenabile, dar și la înființarea unor microîntreprinderi și întreprinderi de culturi suplimentare (întreprinderi locale de îngrășăminte naturale, de exemplu). În acest fel ne asigurăm că sprijinul nostru generează o creștere a productivității (de exemplu, fertilizare, culturi intercalate) și a diversificării veniturilor pentru familiile de cultivatori de cafea și ale comunităților locale. 


Credem cu tărie că, prin încurajarea practicilor sustenabile, ajutăm familiile de cultivatori de cafea să își continue activitatea și în anii următori. 


Bazându-ne pe cele învățate din experiența noastră în Columbia, ne dorim să avem un impact durabil și semnificativ asupra comunităților de cultivatori, dar și asupra generațiilor viitoare ale acestora. 


Suntem o companie producătoare de cafea și ceai aflată la cea de-a cincea generație, de aceea credem cu tărie în importanța transmiterii cunoștințelor valoroase despre cultivarea cafelei către generațiile viitoare. Sprijinind familiile locale de producători de cafea, putem contribui la păstrarea culturii și moștenirii cultivării cafelei pentru anii ce vor urma. 



Programul Julius Meinl Generations este verificat în mod independent de ENVERITAS, o organizație non-profit, ce are scopul de a oferi asigurări de sustenabilitate în industria cafelei. 


Prin susținerea programului Julius Meinl Generations, linia de produse The Originals Generations celebrează meșteșugul artizanal al cafelei și moștenirea vieneză, dar și angajamentul său față de practicile sustenabile. Cu peste 160 de ani de expertiză, blend-urile The Originals, precum și Vienna XVI, Red Door și House Blend, sunt realizate de artizani, oferind arome unice și rafinate care surprind pasiunea și dedicarea celor care le creează.   

Programul Julius Meinl Generations

Află mai multe despre programul Julius Meinl Generation aici:

Mai multe detalii

Partajare articol

V-ar putea interesa și

General

Sustenabilitate în industria cafelei: angajamentul nostru pe

01.04.2023

Savurarea unei cești de cafea este deja o parte naturală a rutinei zilnice pentru majoritatea oamenilor, însă probabil că puțini se gândesc în amănunt la pașii ce trebuie urmați pentru ca ei să se poată bucura de acest moment. De cinci generații ne pasionează parcursul cafelei de la boabă la preparatul final. Și suntem la fel de pasionați și de impactul pe care o ceașcă de cafea îl are asupra mediului înconjurător și a comunităților care o produc.

General

Arta de a te bucura cu adevărat de cafea, inspirată din cult

01.03.2023

Ritualul de a savura „conștient” și cu adevărat cafeaua redevine popular și ar putea fi inspirat chiar de celebra Cultură a Cafenelelor Vieneze. Rezervă-ți deci câteva momente să te relaxezi și lasă-ne să te purtăm în atmosfera unică a unei cafenele din Viena.