Generalno

Earl Grey Hot Toddy: uz crni čaj Earl Grey & whiskey zavolećete zimske noći

Julius Meinl Earl Grey Hot Toddy recept

Posluživanje: čaj za dvoje!


 Potrebni sastojci:

  • 1,5 šolje vode (300 ml)
  • 2 kesice crnog čaja Julius Meinl Earl Grey
  • 2 limuna
  • 2 kašičice meda
  • 1 čašica viskija


Priprema:


1. Navucite omiljene papuče i topli bade mantil (da, čak i ako ste sa prijateljima)


2. Prokuvajte vodu


3. Stavite kesice čaja u ključalu vodu i ostavite da odstoje otprilike onoliko koliko traju vaše 2 omiljene zimske pesme koje trenutno imate na svojoj play listi (tj. 5 minuta)


4. Dodajte limunov sok, med i viski i ostavite da odstoji dok slušate još dve melodije koje izazivaju melanholičnu zimsku atmosferu u vama


5. Sipajte napitak u šoljice čaja za prijatelja i sebe i pustite priče da teku! Ili jednostavno sedite u tišini dok gledate svoju omiljenu seriju - izbor je na vama.


 Pogledajte naše druge zimske recepte koji su idealni za hladne noći.Zanima vas više?

Pročitajte više o kafi i čaju, njihovoj pripremi i popularnim napitcima na bazi kafe i čaja.

Pogledajte više

Podelite članak

Ovo bi Vas isto moglo zanimati

Generalno

Eco Friendly praznici: 24 načina kako da učinite vaš ritual

21.11.2022

Praznična groznica i odbrojavanje do novogodišnje noći su neizostavni ritual za većinu od nas. Volimo razmenu poklona i praznična okupljanja uz obaveznu šoljicu omiljene kafe. A šta mislite da ih učinimo Eco Friendly? Kako da vašu ceremoniju ispijanja kafe učinite ekološki prihvatljivom i da novu godinu započnete malim ali značajnim koracima za zdraviju planetu? Julius Meinl je pripremio 24 mala saveta za vas!

Generalno

9 ideja šta pokloniti coffee štreberima za novogodišnje praz

29.11.2021

Svi imamo bar jednu osobu u našim životima koja je toliko opsednuta kafom da nosi majicu sa natpisom poput: „Kafa mi treba samo 7 dana u nedelji". Takve osobe nisu samo zaljubljene u kafu, već i u način njene pripreme. Kafa je deo onoga što oni jesu.

Generalno

Kako stvoriti praznični recept za kafu koji će postati pravi

14.12.2021

Ove praznične sezone dali smo izazov našem talentovanom timu stručnjaka za kafu i našem internom baristi, Junioru Vargasu (da ne pominjemo njegovu pobedu na Nacionalnom prvenstvu barista), da nam sastave neke zimske i praznične recepte koji bi bili hit u krugovima svih zaljubljenika u kafu.