General

Momente la un ceai Julius Meinl: Interviu cu domnul Thomas Meinl senior

Ceaiul a fost întotdeauna o componentă importantă a afacerii Julius Meinl. Încă din 1862, Julius Meinl I oferea o varietate de ceaiuri pe rafturile magazinelor sale de retail din Viena.

L-am întrebat pe domnul Meinl senior ce înseamnă pentru el ceaiul Julius Meinl.

Ce înseamnă gama de ceaiuri Julius Meinl pentru dumneavoastră?


Am apreciat foarte mult perioada din departamentul de ceai al Julius Meinl, dar și timpul petrecut degustând numeroase tipuri de ceai. Parcă încă pot simți mirosul intens al mostrelor de ceai. 


Ați absolvit chiar și un curs de pregătire în domeniul ceaiului, nu-i așa?


Da, absolut! Am petrecut câteva luni în Hamburg și am fost instruit în domeniul ceaiului la o ceainărie tradițională. Am învățat foarte multe despre toate tipurile de ceai în acea perioadă.


A fost ceva care v-a impresionat în mod deosebit? 


Cu siguranță! Mă uimește faptul că există o gamă atât de largă de ceaiuri în întreaga lume. 

Îmi amintesc, de asemenea, o călătorie în Frisia de Est, o regiune din nord-vestul Germaniei. Oamenii de acolo beau cantități incredibile de ceai negru. În urmă cu două sute de ani, aceasta era o modalitate de a face apa din zonă, care era puțin sălcie, mai bună pentru a fi băută. Din acel moment, Frisia de Est a stabilit o cultură puternică a consumului de ceai. 


Ați petrecut mult timp în Marea Britanie, unde consumul de ceai este, de asemenea, foarte mare. Ce asociați cu modul britanic de a bea ceai?


Întotdeauna am fost fascinat de „builder’s tea” - ceaiul devenit cunoscut ca băutura muncitorilor britanici. Îmi amintesc foarte bine când am întâlnit pentru prima data acest tip de ceai - mă aflam în gara Paddington din Londra, unde câțiva muncitori savurau un ceai în timpul pauzei de lucru. Este un ceai foarte puternic, făcut pentru a energiza și revigora în timpul și după o perioadă de muncă solicitantă.


Intenția este ca produsele Julius Meinl să creeze momente memorabile atunci când sunt savurate. Ce fel de „moment Meinl” asociați cu o ceașcă bună de ceai? 


Cred că ceaiul și cafeaua nu sunt foarte diferite din acest punct de vedere. Dacă savurăm o ceașcă bună de ceai (sau cafea) cu prietenii, câștigăm un moment prețios. Un astfel de moment se va transforma adesea într-o conversație plăcută, amuzantă sau profundă.  În plus, mi se pare interesant ce rol important joacă ceaiul în multe culturi de pe glob. 

În China sau Japonia, de exemplu, ceaiul este profund înrădăcinat în cultură și societate și joacă un rol esențial. Cele mai multe momente semnificative sunt marcate de consumul de ceai. Mă fascinează să observ ceremoniile de ceai și rolul lor în contexte sociale, precum și arta preparării ceaiului, care urmează niște reguli stricte. 


Cum s-a schimbat lumea ceaiului și gama de ceaiuri Julius Meinl de-a lungul timpului?


Cea mai mare schimbare pe care cred că am observat-o este cea de mentalitate în privința modului în care producem și servim ceaiurile noastre încântătoare clienților. Sustenabilitatea este un obiectiv care a dinamizat afacerea în această privință, iar compania a fost determinată să caute noi modalități inovatoare de a face ceaiul mai ecologic și să regândească modul în care abordăm lanțul valoric al ceaiului. Mă bucur să urmăresc transformarea din industrie în această direcție și cred că este minunat să vedem cum compania Meinl continuă în același spirit inovator cu care a început totul. Aștept cu nerăbdare următoarele inovații Julius Meinl, care au ca obiectiv să facă ceaiul mai bun atât pentru clienții noștri, cât și pentru generațiile viitoare. 


Nu în ultimul rând, o întrebare foarte important – aveți un ceai preferat, domnule Meinl? 


Îmi place foarte mult ceaiul nostru Darjeeling „Happy Valley.” Numai numele acestui sortiment este genial. În general, îmi plac foarte mult ceaiurile negre. De asemenea, apreciez un ceai din Ceylon, din regiunea Nuwara Eliya sau un Assam puternic. 

Haideți să vorbim!

Asigurați-vă că în unitatea dvs. este servit doar cel mai bun ceai premium, fie că este vorba de un hotel, restaurant, cafenea sau altă afacere.

Contactează-ne

Partajare articol

V-ar putea interesa și

General

Trecutul, prezentul și viitorul cafelei și ceaiului, povesti

20.06.2022

Știai că înainte cafeaua era vândută sub formă de boabe verzi, care trebuiau prăjite acasă? Potrivit expertului nostru în cafea, s-ar putea ca acest obicei să revină și în zilele noastre.