Šoljica po šoljica - zdravija planetica!

Međunarodni dan kafe 2022. posvećujemo našoj predanosti da kafu učinimo boljom za tebe i buduće generacije ujedno čuvajući planetu.

Zato ćemo tokom celog oktobra na sav glas promovisati naše blendove 1862 i Poesia, koji nam omogućavaju da ljubav prema kafi i ljubav prema planeti spojimo.

Oni su deo našeg Programa Colombian Heritage. Njihovom prodajom doniramo velike projekte. U saradnji sa Institutom Jane Goodall idemo korak dalje. U 2021. godini smo posadili impozantan broj od čak 16.000 stabala u Tanzaniji, a ove jeseni ćemo se potruditi da taj broj preraste 20.000 stabala. I tu nećemo stati! Čeka nas još mnogo posla u drugim zemljama i godinama koje slede.

Zašto smo odabrali baš Tanzaniju, pitaš se?

Svakako ne slučajno. Ova afrička država jedna od nekoliko ‘domovina’ Julius Meinl kafe, ali i jedan od najvećih rezervata za zaštićene životinje na svetu. Ukoliko nešto ne preduzmemo odmah, usled masovnog krčenja šuma, urbanizacije i klimatskih promena, mnoge ugrožene vrste će nestati zajedno sa šumama. Farme kafe će takođe nestati. 

Verujemo da ovaj mali korak čini veliku razliku. Interesantan podatak je da samo jedno stablo može apsorbirati 60 kg ugljenika tokom 10 godina što anulira CO2 u vrednosti od više od 150 miliona pripremljenih kafa.

Julius Meinl je krenuo na put ka ostvarenju svoje misije i želi da podstakne svoje partnere da mu se pridruže na ovom putovanju.

Sadimo drvo u ime svakog ugostitelja koji nam se pridruži u želji da kafa u HoReCa sektoru postane održivija a planeta zdravija, birajući da svojim gostima služi Julius Meinl blendove 1862 i Poesia. Prosto je, šoljica po šoljica - zdravija planetica! 


I ti možeš dati svoj doprinos. Kako? Jednostavno! Samo treba da uživaš u trenutku - a mi ćemo uraditi sve ostalo. 

Ova inicijativa je samo deo širih ambicioznih planova ugrađenih u Julius Meinl strategiju koja u svojoj srži ima brigu o planeti i društvu.

Foto: © Jane Goodall Institute

Sadimo stabla u ime naših ugostitelja koji poslužuju Julius Meinl kafu iz održivih izvora.