The Originals

Pre skoro 160 godina, Julius Meinl je bio pionir u ručnom prženju malih serija, a to umeće i danas delimo  sa  hotelima, restoranima i kafeima kroz posebnu ponudu. Julius Meinl THE ORIGINALS arabike  i single-origin limitirane serije slave poreklo zrna i veštine majstora i oduševljavaju sve profesionalce ljubitelje kafe širom sveta koji prate trendove u svetu kafe.

 

Kontaktirajte nas ovde

VIENNA XVI

Tamna čokolada, lešnik, cvetna aroma


 Ovo je 100% mešavina Arabica sa klasičnim, delikatnim bečkim ukusom. Uz tradicionalno bečko prženje, ukusi različitog porekla skladno su kombinovani, unoseći snagu i bogatstvo u mešavinu. Dobila je ime po 16. bećkom distriktu u kom je sedište Julius Meinl od početka XX veka. 


 

Recept za pripremu koji se preporučuje za dupli espresso:


Količina kafe: 14-14,5g


Veličina sita:14 g


Vreme ekstrakcije: 24-25 sek.


Gramaža pića po šoljici: 13-15g


Zapremina pića po šoljici: 24-25ml


RED DOOR

Note citrusa, mlečne čokolade i pečenog badema


Ova kafa je poslastica, kombinujući snažan, moderan karakter sa uravnoteženim, laganim ukusom. Zrna Arabike iz četiri regije su odabrana i pažljivo pržena tako da  jedinstvenost porekla iz svake regije u potpunosti dolazi do izražaja i daje osvežavajuću, voćnu aromu sa mrvicom začina i tek blagim podsećanjem na ukus mlečne čokolade. Ovaj blend je dobio ime po ikoničnim crvenim vratima na zgradi sedišta Julius Meinl kompanije, koja dočekuje goste duže od 100 godina.


 

Svetlo prženje


 


Recept za pripremu koji se preporučuje za dupli espresso:


Količina kafe: 18-18,2g


Veličina sita: 17 g


Vreme ekstrakcije: 23-25 sek.


Gramaža pića po šoljici: 14-15g


Zapremina pića po šoljici: 23-24 ml

HOUSE BLEND

Note oraha, karamele i zrno finih začina


House Blend je aromatični festival ukusa oraha, karamele i vanile, sa toplim ukusom cimeta, semena korijandera i voća. Ovaj klasični espreso blend je savršen za svako doba godine,  za uživanje u svetlim jutrima ili sanjivim popodnevima, ova 100% Arabica, srednje pečena, je odličan izbor. Ovaj blend je nazvan po specijalnom blendu sa izuzetnim balansom klasičnim bečkih ukusa. 


LIMITIRANO IZDANJE

Dizajnirano za uživanje u zaista izuzetnim trenucima kafe. U Julius Meinl-u, svako limitirano izdanje Originals izrađuju zanatlije, za zanatlije.

Polako pržena u malim serijama sa najvećom pažnjom, svaka nova serija limitiranog izdanja je od 100% arabike jedinstvenog porekla, odabrana zbog svog jedinstvenog profila ukusa. 

TRENUTNO DOSTUPNO

The Originals Colombia TRES DRAGONES


Potiču iz FINCA POTOSI u Kolumbiji, koju vode braća Rigoberto i Luis Eduardo Herera, treća generacija proizvođača kafe. TRES DRAGONES je dobio ime po tri velike peći koje su nekada korišćene za stvaranje toplote za sušenje kafe na farmi nakon fermentacije.


Za ovu prvu prirodno obrađenu specijalnu kafu limitiranog izdanja, svetski nagrađivani proizvođač CAFÉ GRANJA LA ESPERANZA koristio je veoma dugu fermentaciju u trešnjama od preko 54 sata u otvorenim rezervoarima sa kontrolisanom temperaturom, nakon čega su na redu bili silosi za sporo i kontrolisano sušenje. Ovaj proces stvara koncentrisane slatke, voćne ukuse i arome.


Profil šolje


Eksplodira od sočne slatkoće crvene trešnje, protkane delikatnim notama svežih ruža. Hrskava, slatka kiselost i nežan, puterast osećaj u ustima daje bogatu toplinu završetku cvetnog meda. 


RECEPT ZA PRIPREMU DUPLOG ESPRESA


Pečenje: svetlo 2/6

Veličina korpe: 16-17 g

Količina kafe: 17,5 g

Količina vode: 330 g

Temperatura: 91 C°

Ukupno vreme kontakta: 23 - 26 sek


RECEPT ZA PRIPREMU V60


Pečenje: svetlo 1/6

Preporučuje se filter sa ravnim dnom, jer naglašava slatkoću kolumbijskih TRES DRAGONES. 

Količina kafe: 19 g

Količina vode: 330 g

Temperatura: 90 C°

Ukupno vreme kontakta: 2:20 min

Cvetanje: 40 g (30 sek)

Vreme isporuke vode: 1:45 min


Kao i kod svih The Originals mešavina, ovo novo ograničeno izdanje inspirisano je kulturom i nasleđem bečke kafeterije, koje proizilazi iz jedinstvenog koncepta da „Svako zrno ima priču, koju su napravili zanatlije za zanatlije“


Istražite izuzetno putovanje, od zrna do šoljice, uz našu specijalnu kafu.

Preporučeni paket Julius Meinl The Originals za naše kupce sadrži:

  • Dva blenda sa konstantnim kvalitetom ocenjen od strane SCA stručnjaka
  • Posebne šolje sa The Originals dizajnom, prema SCA standardu
  • Tokom godine dostupne limitirane ručno pečene serije “Single Origin” kafe kao poslastice za goste
  • Odgovarajuća dodatna oprema

Hajde da razgovaramo!

Znatiželjan si? Imaš pitanja? Naš prodajni tim ti stoji na raspolaganju!

Kontaktirajte nas

Majstor Prženja

Johann Reischer

Karijeru sam započeo u Meinl-u kao šegrt prženja. Danas poznajem ovu pržionicu bolje od svog doma. Svaki dan se budim u 4:30 da bih zagrejao pržionicu u 6:00. I dalje jednako uživam u tih nekoliko tihih trenutaka, kada pržionicu imam samo za sebe.

Industrial Group Development Manager

Andreas Karanikolas

Volim putovanja. Svako mesto koje posetim daje mi novu zbirku ukusa koju čuvam u ogromnoj biblioteci ukusa i arome koje sam stvorio u svom umu. Kad treba da smislim novu mešavinu, vraćam se u biblioteku mojih zbirki. To je kao da uzmete knjigu sa police: mogu da je prelistam i inspirišem se.

Coffee Consultant

Thomas Krisko

Zvuk mlevenja, kretanje zrna kafe kroz postrojenje... Sve ovo za mene predstavlja poeziju. Ne može se naučiti na času kako podesiti mašine za isporuku savršene kafe. Umesto toga, potrebne su godine iskustva na terenu.

Kontaktirajte nas

Imaš dodatna pitanja? Kontaktiraj naš prodajni tim.

Get in touch