Inicijativa Responsibly Selected Coffee

Uživati u šoljici Julius Meinl kafe je više od uživanja u ukusu.

To je i saznanje da tu kafu pravimo sa odgovornim partnerima, trudeći se da ojačamo održivost ove industrije. 

Zato smo i pokrenuli inicijativu Responsibly Selected Coffee.

 

Kontaktirajte nas    
  

Biramo odgovorno, pijemo održivo

Inicijativa Responsibly Selected Coffee je garancija da je kafa bila pažljivo odabrana kod dobavljača koji ispunjavaju standarde održivosti. Mi znamo put svakog zrna i to je ključ održivosti. Da pratimo vrhunske standarde u industriji kafe, dokazuje i Enveritas verifikacija.

1.

Partnerstva sa održivim dobavljačima

2.

Poznajemo put svakog zrna

3.

Enveritas verifikacija

4 načela naše odgovorno odabrane kave

Viši standardi. Bolja kafa.

Standardi održivosti koje primenjujemo su bazirani na Cofee Sustainability Reference Kodeksu, poznatom u našoj industriji. Postavila ga je organizacija Global Coffee Platform, dajući tako i zajedničku viziju za budućnost industrije kafe. Zasniva se na tri stuba održivosti: društvenoj, ekonomskoj i održivosti u zaštiti životne sredine. 


100% Responsible Selected Coffee do 2025

Svaka šoljica Julius Meinl kafe do 2025. godine treba da bude rezultatr te odgovorne politike - to je naš cilj. 

Za održivo sutra

Sve što na tom polju radimo redovno verifikuje nezavisna neprofitna organizacija Enveritas.

Julius Meinl iskustvo

Kad biramo Responsible Selected kafe mi svima pružamo priliku da uživaju u svakom gutljaju znajući baš to - da je proizvedena u skladu sa dobrom politikom održivosti. 

Upoznajte naše Responsible Selected Coffee proizvode

Vienna Line Melange

Melange je klasična Viennese specialty kafa koja se dobro kombinuje s mlekom. Srednje pržena, sa čokolandim ukusom i blagim nagoveštajem ukusa lešnika.

Vienna Line Espresso

Pravi omaž bečkim kolačima, srednje pečena kafa daje ovom epsresu toplu notu guste tamne čokolade i pečenih oraha. Dobar izbor za bilo koje doba dana. 

Premium Collection

Premium Espresso Arabica je blend pažljivo odabranih Arabica zrna svežeg ukusa, sa delikatnim osećaje slatkog u ustima, nakon prvog gutljaja.

Arabica i Robusta visokog kvaliteta daju našoj Premium  Caffè Crema blendu kremastu gustinu, intenzivnu aromu sa primesom ukusa lešnika. 


Crema Espresso Intenso


Nepogrešiv, odlučan, i istovremeno mek ukus. Intenzivna aroma i osećaj slatkog ukombinovani sa prijatnim ukusom i mirisom sporog prženja.


Vienna Espresso Delight


Predivan blend koji kobinuje vrhunski kvalitet kako bi se dobilo savršeno harmonično iskustvo tokom ispijanja šoljice kafe. Vienna Espresso Delight odmah impresionira bogatom kremom orašaste boje. Ovaj dobro balansirani bledn ima prijatnu blagost i donosi tek blagi ukus citrusne kiseline. Zahvaljujući svom snažnom čokoladnom ukusu posle prvog gutljaja, ostaje apsolutno zapamćen.

Imate li još pitanja?

Spremni smo da na njih odgovorimo.

Kontaktirajte nas