Globalne vijesti

Održiva proizvodnja: Naša predanost održivoj budućnosti

Razumljivo je da se većini šalica kave neprimjetno uklopi u dnevnu rutinu, uz malo razmišljanja o koracima koji su potrebni da se do toga dođe. Pet generacija bili smo opsjednuti upravo tim koracima. I jednako smo opsjednuti utjecajem koji šalica kave ima na okoliš i zajednice koje je proizvode.

Sa strašću koja se prenosi generacijama, razumijemo da to dolazi s odgovornošću budemo dio stvaranja održive budućnosti za industriju kave.

 

Od farmera koji uzgajaju naša zrna do barista koji poslužuju našu kavu i ljubitelja kave koji u njoj uživaju – svima koji su uključeni dugujemo činiti značajnu razliku.

 

Ovako pridonosimo održivoj budućnosti industrije kave:


 

1. Stječemo certifikate koji naše obveze održivosti čine stvarnim

Ponosni smo na stečene neovisno akreditirane certifikate koji znače da se stvarni utjecaj osjeća na terenu. Naš certifikat Fairtrade osigurava da svi oni s kojima radimo u našem opskrbnom lancu kave dobivaju poštene uvjete i poštenu plaću.


U međuvremenu, naši organski certifikati – EU i USDA – označavaju našu predanost proizvodnji, preradi, transportu i skladištenju na način koji neovisna tijela u SAD-u i EU smatraju organskim.




2. Pioniri smo u programima koji čine razliku

Nastavljamo pionirski duh utkan u naše nasljeđe kako bismo svijet kave odveli u održivu budućnost. 

 

Naša inicijativa za odgovorno odabranu kavu obećava da je svaka šalica koju popijete svjesno nabavljena od dobavljača koji zadovoljavaju odgovorne standarde društvene, ekonomske i ekološke održivosti.

 

Surađujući s našim partnerima u opskrbnom lancu, idemo prema potpunoj sljedivosti od zrna do šalice, osiguravajući da je svaki korak procesa održiv.

 

U međuvremenu, naš Generations Program usmjeren je na male, ali značajne korake koji osiguravaju značajne trenutke za buduće generacije.

 

Kao posao koji se prenosi kroz generacije, čvrsto vjerujemo da je pomoć zajednicama koje uzgajaju kavu u prenošenju znanja na buduće generacije ključni sastojak održive industrije kave.

 

To omogućujemo radeći ruku pod ruku sa zajednicama, učeći iz njihovih iskustava i razumijevajući njihove potrebe. Čineći to, možemo im pružiti utjecajnu podršku koja im je potrebna da poboljšaju svoje održive prakse, povećaju produktivnost i utru put budućim generacijama da nastave njihovo nasljeđe.




3. Transparentno izvještavamo o svom napretku

Objavljivanjem redovitih izvješća o održivosti pokazujemo napredak koji postižemo svojim naporima i stalno iznova potvrđujemo svoju predanost. To dovodi do toga da smo upravitelji održivosti - na ekonomskoj, ekološkoj i društvenoj razini - u svemu što radimo.




4. Uvodimo inovacije kako bismo naše proizvode učinili održivima

Vjerujemo da je održivost ključni stup istraživanja i razvoja. Od proizvoda do pakiranja, čvrsto vjerujemo u održivi razvoj, zadovoljavajući potrebe naših potrošača, a istovremeno razmišljajući o budućim generacijama.

 




Želite znati više?

Saznajte više o našem trudu oko održivosti

Saznajte više

Podijelite članak

Ovo bi Vas isto moglo zanimati

Globalne vijesti

Umjetnost ispijanja kave na bečki način

22.02.2023

Umjetnost ispijanja kave nadolazeći je trend i najvjerojatnije je inspiriran kulturom bečkih kavana. Stoga odvojite malo vremena za opuštanje i dopustite nam da vas upoznamo s jedinstvenom atmosferom bečke kavane.

Globalne vijesti

Na Svjetski #coffee dan sadimo stabla s Jane Goodall

01.10.2022

Na ovaj Svjetski #coffee dan (subota, 1. 10.) dnevnu šalicu kavopija činimo još značajnijom. U jedinstvenom partnerstvu s ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall (JGI), zasadit ćemo tisuće stabala u ime naših ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju našu odgovorno nabavljenu kavu.

Globalne vijesti

10 načina na koje možete učiniti svoj caffe bar ili restoran

28.07.2021

Razumijemo vas, nije lako znati odakle započeti i kako primijeniti ekološki prihvatljivije prakse, pogotovo ako ste suočeni sa svakodnevnim žrvnjem vođenja gastronomskog posla, poput caffe bara ili restorana. Razumijemo vas u potpunosti.