Savršena kava od zrna do šalice

Vrhunska kava započinje tropskim suncem i vulkanskim tlom u regijama uzgoja kave 23 ° S - 25 ° J od ekvatora. Nakon berbe, prevozi se na miješanje, prženje i pakiranje. Putovanje uključuje mnoge osjetljive faze koje zahtijevaju iskustvo, vještinu i kontrolu kvalitete.

leaf image

Stvaranje novih mješavina zahtijeva iskustvo, kreativnost i vještinu. To je također potrebno za reprodukciju postojećih mješavina kave, jer se popularni i toliko voljeni ukusi moraju ponavljati uvijek iznova - unatoč promjeni žetve i vremena.

Miješanje kave

Prženje kave

Prženje je umjetnost, s dozom znanosti. To je vještina koja iziskuje dugogodišnje iskustvo.

 

Julius Meinl I. osnovao je prvu pržionicu u Europi prije više od 150 godina, koristeći pržionicu mikro šarže. Njegovo znanje i strast prenosi se iz generacije u generaciju obitelji Meinl.


Naše sjedište u Julius Meinl-Gasseu u Beču nalazi se u pogonu za prženje koji se od 1911. godine specijalizirao za bečko pečenje. Naš studio za kavu razvija naše vrhunske mješavine, posebne mješavine i mnoštvo "Single origin" kave, kao i "The Originals" kave.


2005. godine dodali smo vrhunsko postrojenje za prženje u Vicenzi (Italija) kako bi zadovoljili sve potrebe kave naših poslovnih klijenata i ljubitelja kave širom svijeta. Postupak prženja i u Beču i u Vicenzi kompjuteriziran je vrhunskom tehnologijom. Majstor prženja prati sve kako bi zajamčio vrhunsku kvalitetu našeg prženja.

Prženje

Stupanj prženja važan je za optimalnu pripremu kave.

Lagano prženje

...stvara intenzivnu aromu, veću kiselost i više tijela na nepcu - pogodno za filter kave

Srednje prženje

...donosi više supstancija zrna, aromatičnih, karameliziranih, malo manje kiselih - prikladno za tipične bečke recepte kave

Tamno prženje

...dovodi do oštrog, jako karameliziranog i intenzivnijeg okusa - pogodno za espresso

 

Pakiranje kave

Pržena kava, bilo u zrnu ili mljevena, vrlo je osjetljiv proizvod. Da bismo zaštitili našu dragocjenu kavu od kisika, mirisa, vlage, topline i svjetlosti, Julius Meinl je pažljivo pakira.


Naša je kava vakuumski pakirana ili zatvorena u vrećice jednosmjerne vrijednosti, tako da zrak neće doći do kave, dok svi prženi plinovi mogu izaći. Na taj način zadržava kvalitetu dok je na putu do vas.

Kuhanje kave

Za  dobivanje optimalnog okusa iz zrna kave nije potrebno samo dobro prženje, već i precizna finoća mljevenja i način pripreme. Iako naši kupci sirove kave, tim za kontrolu kvalitete i proizvodnju drže se najviših standarda, priprema kave je na vama!

Da biste postigli savršen okus, pripazite na završnu pripremu i način pripreme. Za najukusnije rezultate, neka vas nadahnu naši savjetnici za kavu.

MD Julius Meinl Austria

Christina Meinl

U posljednjih 157 godina Julius Meinl postao je sinonim za najkvalitetniju kavu. Kao članica pete generacije Meinl obitelji, također se osjećam osobno odgovornom za zagovaranje timskog rada i rasta kako bismo održali naš uspjeh u industriji kave.

U tvrtci Julius Meinl živimo i dišemo kavu. S više od 150 godina iskustva volimo podijeliti svoje znanje s vama.


Vi i vaš tim možete uživati u treningu o pripremi kave, postavljanju mlinca, pripremi mlijeka i stvaranju napitaka na bazi kave. Upijajte zamršenost kulture bečkih kavana. Dođite na našu Akademiju o kavi u Beču ili u naše trening centre u našim podružnicama u inozemstvu.

 

Rezervirajte termin

Trening pripreme kave

Priprema

Savršeni espresso

Za savršeni espresso iz zrna kave morate izvući ono najbolje. Vodite računa o ovim parametrima:

 • Temperatura vode od 90 - 96° C.
 • Kvaliteta vode (3-6° dh za ukupnu tvrdoću i 2-4° dh karbonatne tvrdoće)
 • Količina mljevene kave (7 do 10 grama po šalici prema SCA preporukama)
 • Količina espressa (25-35 ml, uključujući kremu po šalici espressa)
 • Vrijeme ekstrakcije (idealno 20-30 sekundi)
 • Težina potiskivanja (oko 15 do 20 kg; ovisno o razini mljevenja i količini mljevene kave)

Savršena pjena od mlijeka

Da biste pripremili savršenu pjenu od mlijeka, usredotočite se na ove osnove korake:

 • Koristite ohlađeni metalni vrč s uskim, ravnim izljevom
 • Koristite svježe i hladno mlijeko (4° C)
 • Što su mliječne masti u mlijeku veće, to će brže dobiti strukturu i osjećaj u ustima (mlijeko s približno 3,3 - 3,6% mliječne masti)
 • Rukom osjetite temperaturu sa strane vrča tijekom zagrijavanja
 • Nemojte ga pregrijavati (idealno je između 60-65° C) ili ćete izgubiti strukturu i teksturu.
 • Koristite metalni vrč odgovarajuće veličine: Mali = 1 šalica, Srednji = 2 šalice, Veliki = 4 šalice
Saznajte više:

Vaš partner u posluživanju kave

Kao konkurentno poslovanje, svojim kupcima morate pružiti učinkovito i ugodno iskustvo. Zato ima smisla udružiti se s partnerom za kavu s iskustvom u radu sa svim vrstama objekata, od trendovskih barova do elegantnih hotela. Naš će tim prilagoditi naše proizvode i usluge vašem tipu i stilu poslovanja.

 

Saznajte više

Izvrsna premium kava i čaj

Strastveni smo u svemu vezanim za kavu i čaj. Od stručnosti naših uzgajivača kave do naših bliskih partnerstava s plantažama čaja, sve se slaže u šalici. Zato gosti uživaju u svakom gutljaju Julius Meinl proizvoda.

 

Saznajte više

Recepti za kavu iz Beča i šire

Aroma, boja, raznolikost: to su obilježja tradicionalnih recepata za kavu koja postoje stotinama godina. Mnoge od ovih vrsta kave nazvane su po poznatim književnicima, skladateljima i aristokratima. Danas su ukusni kao i onog dana kada su stvoreni.

 

Saznajte više