Kultura bečke kavane

Brend  Julius Meinl temelji se na svemu što je bečko: profinjenoj tradiciji, besprijekornoj usluzi, kreativnom izražavanju i uvažavanju vrhunske kvalitete.

 

Kavane su imale presudnu ulogu u oblikovanju bečke kulture. Danas je ovaj fenomen poznat u međunarodnim okvirima i privlači posjetitelje iz inozemstva, baš kao i domaće goste.

Bečka kavana

Već pri samom ulasku u bečku kavanu osjetit ćete posebnu atmosferu. Ugodni rituali i završni detalji stvaraju poseban ambijent. Osim po širokoj paleti kava, peciva i međunarodnih novina, poznati su po mramornim pločama na stolovima, Thonet stolicama i prepoznatljivim bogatim lusterima.

Uvršten u UNESCO svjetsku kulturnu baštinu

Kultura bečke kavane službeno je uvrštena u UNESCO-ov nacionalni popis nematerijalne kulturne baštine 2011. godine.

 

Prema izjavi: “tipični za bečke kavane su mramorni stolovi na kojima se poslužuje kava, Thonet stolice, separei (lože), novinski držači i detalji dizajna interijera u stilu historicizma. Kavane su mjesto gdje se konzumira vrijeme i prostor, ali na računu se nalazi samo kava. '

 

Julius Meinl ponosni je veleposlanik kulture bečkih kavana od 1862. godine, a posebna atmosfera odražava se u našoj današnjoj komunikaciji. Učini svaki dan posebnim uz Julius Meinl...