Globalne vijesti

Na Svjetski #coffee dan sadimo stabla s Jane Goodall

Na ovaj Svjetski #coffee dan (subota, 1. 10.) dnevnu šalicu kavopija činimo još značajnijom. U jedinstvenom partnerstvu s ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall (JGI), zasadit ćemo tisuće stabala u ime naših ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju našu odgovorno nabavljenu kavu.

Kao dio našeg šireg nastojanja da lanac vrijednosti kave učinimo održivijim, nastavljamo suradnju s Institutom Jane Goodall iz Austrije i doniramo sredstva kako bismo vidjeli tisuće stabala posađenih u sklopu njihove inicijative za pošumljavanje u Tanzaniji – jednoj od regija iz koje Julius Meinl nabavlja kavu.


Photo: © Jane Goodall Institute


Sadimo stabla u ime naših partnera koji poslužuju Julius Meinl kavu iz održivih izvora.


Jeste li znali da će jedno stablo tijekom jednog desetljeća apsorbirati 60 kg ugljika? Time će se odvojiti CO2 u vrijednosti od više od 150 milijuna kava.

 

Uključujući i sadnice posađene prošle godine u sklopu slične inicijative, zajedno s Institutom Jane Goodall namjeravamo posaditi više od 20 tisuća stabala.

 

Inicijativa na Svjetski #coffee dan  dio je širih ambicioznih planova ugrađenih u poslovnu strategiju tvrtke koja u svojoj srži ima brigu o okolišu i društvu.




“Od kupaca se traži da se odreknu puno toga u ovo doba etičkog konzumerizma, što ima smisla – donošenje svjesnih odluka koje uzimaju u obzir okoliš i društveni utjecaj je nešto što podržavamo, prakticiramo i potičemo – ali ne želimo da se vi morate odreći posebnog trenutka u danu koji provodite uz kavu”, kaže Christina Meinl, članica 5. generacije obitelji, izvršna direktorica i povjerenica na Institutu Jane Goodall.

 

 

Velikom predanošću tvrtke da postane održiva, poručujemo ljubiteljima kave: 'Vi uživajte u trenutku, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo.'

 

'Njegujemo održivu promjenu u cijelom svijetu mijenjajući živote i način proizvodnje kave', kaže Christina Meinl.


Foto: © Jane Goodall Institute


Prva pakiranja Julius Meinl proizvoda koja su kompostabilna u kućnom otpadu  bit će predstavljena u jesen 2022., kao rezultat značajnih ulaganja u istraživanje i razvoj.

 

'Kako rastemo, raste i naša odgovornost prema okolišu i društvu i to je nešto što shvaćamo vrlo ozbiljno', kaže Christina Meinl.

 

‘Julius Meinl je bio dio promjena u prošlosti i nastavit ćemo biti dio promjena koje nas vode u budućnost u kojoj je industrija kave održivija.’

 

'Mali, ali značajni koraci' slogan je na kojem se temelji naš plan održivosti. To je vidljivo u našem Projektu Colombian Heritage koji doživljava stvarne promjene na terenu i poboljšava živote poljoprivrednika s kojima radimo u Kolumbiji.


 

'Redovito objavljenim Izvješćima o održivosti koja prate naš napredak i usmjeravaju nas u kojem smjeru trebamo ići dalje, usvajamo pristup razmišljanja prema budućnosti, kako je nekoć činio i naš osnivač,  i dajemo svoj udio u stvaranju bolje i održivije industrije kave ,' kaže Christina Meinl.


 

Uživajte u besplatnoj #coffee u odabranim lokacijama!

Svjetski coffee dan 2022. posvećujemo našoj predanosti da kavu učinimo boljom za vas i buduće generacije.

Saznajte više

Podijelite članak