Expertiză în ceai

La Julius Meinl, acordăm o importanță deosebită calității premium a ceaiurilor noastre. Călătoria frunzei de ceai din plantație până în ceașcă cuprinde câteva etape cu un rol foarte important în crearea produsului final.

woman image

Pornește în călătoria ceaiului

Originea ceaiului nostru premium

Ceaiul este cultivat în multe regiuni ale lumii. Există totuși grădini de ceai speciale, cu anumite origini, care oferă climatul ideal și condițiile perfecte pentru cultivarea ceaiurilor de calitate înaltă. Julius Meinl își procură ceaiul din cele mai celebre grădini de ceai ale lumii, pentru a putea oferi clienților și consumatorilor săi o calitate remarcabilă.

Câteva exemple ale originilor ceaiurilor noastre:

 

Idalgashinna

 

Renumită pentru a fi unul dintre pionierii în cultivarea ceaiului organic, grădina de ceai Idalgashinna se află în regiunea UVA din Sri Lanka, la aproximativ 1.200 m deasupra nivelului mării.

Happy Valley

 

O tradițională grădină de ceai, fondată în 1854 și amplasată în apropierea orașului Darjeeling de la poalele masivului Himalaya. Această grădină de ceai este recunoscută în mod special pentru ce-a de-a doua recoltă de ceai, recoltată din iunie până în iulie

Jamguri

 

Amplasată în luxuriantul district Golaghat din Assam, India, această grădină de ceai a fost fondată în 1898. Este numită după „arborele Jamun”, un arbore veșnic verde care reflectă frumos bogăția și frumusețea acestei regiuni. Jamguri este foarte renumit pentru ceaiurile sale organice bogate și delicate din producția ortodoxă.

Procesul de producție

Acest proces este unul foarte complex și cuprinde 7 etape, fiecare dintre ele necesitând o mare atenție și grijă pentru a asigura o calitate premium.

Producția ceaiului pentru o calitate impecabilă

O ambalare și depozitare corespunzătoare sunt imperative pentru durata de viață, calitatea și gustul ceaiului. Patru importanți factori trebuie avuți în vedere la depozitarea ceaiului:

 

Miros

Ceaiul absoarbe mirosurile străine, foarte repede. Nu trebuie păstrat în apropierea condimentelor sau a oricăror alte surse puternice de miros.

 

Lumină

Ceaiul trebuie păstrat într-o cutie sau într-un dulăpior, pentru a evita pierderea de arome.

 

Umiditate

Ceaiul absoarbe foarte ușor umiditatea din aer. Păstrați-l departe de mașini de spălat vase, fierbătoare de apă și frigidere.

 

Căldura

Evitați păstrarea ceaiului în apropierea cuptorului sau altor surse de căldură.

Ceaiurile noastre sunt cu grijă sigilate și ambalate în materiale lipsite de miros, pentru a-i asigura cea mai bună calitate

Ceaiul se prepară în fiecare zi, dar se prepară oare în mod corespunzător? Există câteva reguli de bază care trebuie considerate atunci când se prepară ceașcă perfectă cu ceai:

  • Folosiți mereu apă proaspătă
  • Respectați timpii de infuzare și temperatura recomandată pentru apă
  • Acordați-vă timp pentru a pregăti un set-up perfect

 

În general vorbind, un timp mai scurt de infuzare duce la un ceai mai ușor, în timp ce un timp mai lung de infuzare ajută la dezvoltarea unor arome mai intense și mai mult corp.

Cum să preparați ceaiul

Ceai Negru

Ceaiul negru este, tradițional, unul dintre cele mai populare ceaiuri. Cauzată de procesul de fermentare a frunzelor de ceai negru, culoarea variază de la maro-cupru la negru. De obicei sunt mai tari la gust decât ceaiurile verzi.


Infuzare: 1g de ceai pentru 100 ml de apă, perioada de infuzare 3-5 minute la o temperatură a apei de 95-100°C.

Oolong

Oolong este un ceai tradițional chinezesc, produs printr-un proces unic. Este foarte popular cunoscătorilor de ceai din sudul Chinei, care îl prepară în ritualul Fujian, cunoscut și ca ceremonia de ceai Gongfu.


Infuzare: 1g de ceai pentru 100 ml de apă, perioada de infuzare 3-4 minute la o temperatură a apei de 75-85°C.

Ceai verde

Variatele forme ale frunzelor, culorile vii și excelentul gust răcoritor sunt caracteristicile distinctive ale ceaiului verde. Este supus unei preparări minimale, de aceea păstrează maxmimul din calitățile naturale. Originar din China, ceaiul verde este adânc înrădăcinat în multe culturi și tradiții asiatice.


Infuzare: 1g de ceai pentru 100 ml de apă, perioada de infuzare 2-3 minute la o temperatură a apei de 75-85°C.

Infuzie de fructe

O cantitate generoasă de bucăți de fructe gustoase, amestecate cu petale colorate și plante.

 

Infuzare: 1-2g de ceai pentru 100 ml de apă, perioada de infuzare 5-10 minute la o temperatură a apei de 100°C.

Infuzie plante

Prepararea infuziilor de plante are o lungă tradiție în Austria. Ceaiul Julius Meinl își continuă tradiția și moștenirea, prin câteva dintre rețetele proprii create în timp.

 

Infuzare: 1-2g de ceai pentru 100 ml de apă, perioada de infuzare 5-10 minute la o temperatură a apei de 100°C.

Rooibos

Rooibos este o plantă sub forma unui mic arbust, ce crește în Africa de Sud lângă munții Cederberg. Frumusețea naturii africane se manifestă deplin în forma frunzelor de rooibos. Tipul cel mai popular de rooibos are frunzele de un maro-portocaliu, datorită fermentației. Iar pentru a oferi un gust special, experții în ceai l-au inovat creând rooibosul nefermentat, cunoscut și ca ”rooibos verde”. Rooibos este cunoscut ca fiind prietenos cu stomacul și nu conține cafeină.

 

Infuzare: 1-2g de ceai pentru 100 ml de apă, perioada de infuzare 5-10 minute la o temperatură a apei de 100°C.

Explorați mai multe:

Cafea și ceai de calitate premium

Suntem pasionați de cafea și ceai. De la expertiza artizanilor noștri pentru cafea până la parteneriatele strânse cu plantațiile de ceai, totul se reunește în ceașcă. De aceea, clienții savurează fiecare produs Julius Meinl.

 

Aflați mai multe

Servicii și suport pentru business-ul dvs.

Ca afacere de familie, lucrăm îndeaproape cu toți clienții noștri din industria alimentară. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a vă sprijini în mod proactiv, cu servicii adaptate pentru a se potrivi business-ului dvs. 

 

Aflați mai multe

Furnizorul de cafea pentru business-ul dvs.

Pentru a avea o afecere competitivă, trebuie să oferiți clienților dvs. o experiență de neuitat. De aceea, aveși nevoie de un partener cu  experiență în multe domenii de afaceri, de la cafenele la modă până la hoteluri elegante. Echipa noastră va adapta produsele și serviciile noastre pentru a se potrivi tipului și stilului dvs. de afaceri.

 

Aflați mai multe