Julius Meinl

General

Cum arată viitorul cafelei într-o afacere de familie

Cunoști zicala: „Îți poți alege prietenii, dar nu-ți poți alege familia”? Ei bine, atunci când familia ta este implicată într-o afacere globală de cafea, acest lucru nu se aplică neapărat.

Julius Meinl s-a dezvoltat dintr-o mică afacere care a început într-un magazin de condimente în Viena, susținut de o familie. Pe măsura trecerii anilor (160 ani) și a trecerii dintr-o generație în alta multe transformări au avut loc, dar faptul că o familie a început această aventură definește spiritul global al Julius Meinl chiar și în ziua de azi.  

 

Și pe parcurs, am avut privilegiul de a ne alege familia. Ei bine, vorbim despre marea noastră familie, familia Julius Meinl, din care face parte fiecare angajat.  

 

Acest lucru poate suna desuet, dar este purul adevăr. Familia se află în centrul identității noastre, al modului în care ne desfășurăm afacerea și credem cu tarie că este unul dintre pilonii principali de dezvoltare ai companiei noastre.  

Acest principiu de „familie” ne ghidează în ceea ce privește modul în care lucrăm cu partenerii noștri din întreaga lume. Nu susținem că noi și partenerii noștri suntem cu toții o familie mare (ar suna total nepotrivit). Spunem doar, că pentru noi este extrem de important, ca prin munca noastră să contribuim la îmbunătățirea calității vieții, nu numai a oamenilor cu care lucrăm, ci și a familiilor acestora. 

 

Acest motiv principal se află în centrul inițiativei noastre de sustenabilitate, Proiectul Patrimoniului Columbian.  Inițiativa se bazează pe programe ce pot produce schimbări reale la fața locului și pot îmbunătăți viața fermierilor de cafea cu care lucrăm în Columbia.  

Ideea este că nu susținem doar fermierii de cafea columbieni, ci și familiile acestora. 

Facem acest lucru ajutându-i să-și crească afacerile prin programe de instruire profesională, oferind programe educaționale pentru copiii lor, ajutându-i să obțină echipamentele de care au nevoie, oferind asistență tehnică și  îndrumându-i în procesul de obținere a certificărilor de calitate. 

 

Programul de suport școlar, prin care oferim programe educaționale și materiale pentru copiii fermierilor, este unul dintre elementele cheie care alcătuiesc Proiectul Patrimoniului Columbian. Este un exemplu concret al modului în care ne străduim să creăm o diferență încă de la bază. 

 

Fermierii cu care colaborăm iau în considerare și generațiile viitoare atunci când se gândesc la afacerile lor. Din fericire pentru noi, Julius Meinl a avut același tip de gândire ca al lor.

 

Una dintre cele mai mari probleme pentru agricultorii din regiunile de cultivare a cafelei este faptul că generațiile mai tinere pleacă în mod constant la oraș în căutarea educației și a locurilor de muncă mai bine plătite. Acest lucru încercăm să-l schimbăm prin astfel de programe educaționale.  

 

Prin initiațiva noastră dorim ca fermierii cu care colaborăm să poată avea profituri mai mari, prin care să-și asigure orice le este necesar pentru obținerea unor recolte de calitate, fără a depinde de o altă terță-parte. 

 

Lucrăm cu o mulțime de fermieri din regiunea Tolima, Columbia. Terenul de acolo nu este ușor de cultivat, deoarece este  foarte abrupt. Există, de asemenea, probleme legate de modul în care este gestionată regiunea. Să spunem doar că fermierilor nu le este prea ușor.

 

 

Acesta este motivul care stă la baza programului de asistență pentru cultivatorii de cafea, care urmărește perfecționarea fermierilor prin sesiuni individuale de formare și prin acordarea suportului tehnic solicitat.

Numai în 2020, au fost formați aproximativ 305 producători (inclusiv familii) și fermieri din 50 de ferme din regiunea Tolima, din Columbia. 

 

Între timp am descoperit că fermierilor le lipsea una dintre piesele esențiale de echipament – mașinile pentru uscarea cafelei. Fără aceste sisteme, fermierii au fost forțați să vândă boabele de cafea diverșilor agenți comerciali, fapt ce a produs o pierdere a calității și o scădere a profiturilor.  

 

 

După identificarea acestei probleme, am furnizat, instalat și întreținut 25 de instalații de uscare a boabelor de cafea, crescând astfel producția cu 85% - și nu ne oprim aici.

 

Pentru a ajuta în continuare producătorii locali să dezvolte afaceri profitabile și durabile, îi indrumăm pe fermieri în procesul de obținere a certificării alianței UTZ & Rainforest.  

 

Deținerea acestor certificate le va permite să-și vândă produsele la prețuri mai mari și să se asigure că îndeplinesc anumite cerințe economice, sociale și ecologice, ceea ce nu poate fi decât un lucru benefic pentru toată lumea.  

 

Investind în fermieri și în familiile lor și adoptând aceeași abordare orientată spre viitor pe care fondatorul nostru a făcut-o încă de la început, vom îmbunătăți calitatea vieții pentru generațiile actuale și viitoare de fermieri, creând o industrie a cafelei mai bună și mai durabilă, crescând constant calitatea boabelor de cafea pe care avem plăcerea să le oferim iubitorilor de cafea – și, în opinia noastră, acestea sunt toate ingredientele cheie pentru un viitor comun mai bun.  

Partajare articol