The Originals Bio Fairtrade

KAFA KOJA JE BOLJA NA SVAKI NAČIN.

Ponosni smo što nudimo dvostruko sertifikovane Bio i Fairtrade kafe u "The Originals" liniji. Inspirisani prepoznatljivim lokacijama u Beču gde se priroda i kultura susreću, "The Originals" Bio Fairtrade dvostruko sertifikovane kafe su organski gajene, etički nabavljene i pržene sa preko 160 godina bečkog zanatskog umeća i stručnosti.


Hajde da pričamo!

BELVEDERE BLEND

"Belvedere" je mešavina gde su kombinovana 100%  zrna Arabike najboljeg porekla, kako bi stvorila slatkoću karamele koja se savršeno slaže sa ukusnom lešnika kao osnovnog elementa. Svaki gutljaj ove elegantno izbalansirane, "Bio Fairtrade" kremaste mešavine ima bogat, tamno čokoladni aftertaste, obogaćen nagoveštajem hrskave crvene jabuke.


"Belvedere" mešavina dobija ime po Belvedere palati, muzeju koji prikazuje neke od najvrednijih umetničkih dela Beča. Posetioci ovog svetskog spomenika mogu se diviti lepoti prirode, dok šetaju kroz njegov predivan vrt i uživaju u zadivljujućem pogledu na  Beč.


Vrsta zrna: 100% Arabika

Poreklo: Nikaragva i Honduras

Nivo prženja: 4/6

Kiselost: 6/10

Slatkoća: 8/10

Telo: 6/10


Preporučeni recept za dupli espreso:


Količina kafe: 15,4g

Vreme ekstrakcije: 28 sek.

Težina napitka po šolji: 28g

GLORIETTE GOLD

"Gloriette Gold" podseća na deserte posute kakaom  i kolače prelivene šećerom posute orašastim plodovima u bečkim poslastičarnicama - "Bio Fairtrade" poslastica za ljubitelje kafe koji vole slatko. Luksuzan, baršunasti osećaj u ustima ove mešavine savršeno se slaže sa intenzitetom čistog kakao mirisa. Upotpunite "Gloriette Gold" sa mlekom kako biste otkrili kremasti, čokoladni završetak.


"Gloriette Gold" je nazvan po Glorieti, spektakularnom baroknom spomeniku koji nadgleda vrtove dvorca Schönbrunn. Nekada omiljeno mesto za doručak austrijske carske porodice, gde posetioci sada mogu uživati u šolji Julius Meinl kafe, u kafiću Gloriette.


Vrsta zrna: Arabika i Robusta

Poreklo: Nikaragva, Honduras i Meksiko

Nivo prženja: 4/6

Kiselost: 6/10

Slatkoća: 8/10

Telo: 6/10


Preporučeni recept za dupli espreso:


Količina kafe: 14,6g

Vreme ekstrakcije: 26 sek.

Težina napitka po šolji: 26g

DANUBE DELIGHT

"Danube Delight" je savršena mešavina za one koji traže bogatu, intenzivnu Bio Fairtrade kafu. Jaka osnova tamne čokolade susreće se sa začinskim notama muskatnog oraščića i blagim dodatkom crnog bibera. Ova mešavina punog tela prelazi preko nepca, pružajući toplu energiju, praćenu dugotrajnim aftertaste-om blago pečenog kikirikija.


"Danube Delight" nosi ime po Dunavu, drugoj najdužoj reci u Evropi, koja protiče kroz srce Beča. Povezuje deset evropskih zemalja i četiri prestonice, spajajući ljude i kulture, baš kao što to čini Julius Meinl kafa.


Vrsta zrna: Arabika i Robusta

Poreklo: Nikaragva, Honduras i Meksiko

Nivo pečenja: 5/6

Kiselost: 5/10

Slatkoća: 5/10

Telo: 8/10


Preporučeni recept za pripremu duplog espresa:


Količina kafe: 14g

Vreme ekstrakcije: 26 sek.

Količina napitka po šolji: 24g


BIO FAIRTRADE DVOSTRUKA SERTIFIKACIJA


ŠTA JE BIO?


Najkvalitetnija zrna se gaje na zemlji koja se neguje sa poštovanjem. Naši sertifikovani organski proizvodi od kafe uzgajaju se koristeći prirodne supstance i procese koji poboljšavaju plodnost zemlje, održavaju biodiverzitet, čuvaju regionalne ekološke ravnoteže i podstiču odgovorno korišćenje energije i prirodnih resursa.ŠTA JE FAIRTRADE?


Svako zrno koje vam donosimo je rezultat izuzetne stručnosti mnogih učesnika u lancu vrednosti kafe. Fairtrade sertifikovane Julius Meinl kafe direktno podržavaju bolji život zajednica koje se bave uzgojem kafe putem pravedne zarade, razvoja zajednice i očuvanja životne sredine. Farmerima je garantovana Fairtrade minimalna cena, a takođe dobijaju i Fairtrade premiju, koju mogu investirati u poslovne ili projekte zajednice po sopstvenom izboru. Deo Fairtrade premije se koristi za poboljšanje proizvodnje ili kvaliteta.


Održivost i kvalitetna kafa idu ruku pod ruku. Kupovina sertifikovane Bio i Fairtrade kafe omogućava vašim kupcima da uživaju u svakom gutljaju, znajući da podržavaju svetlu budućnost kafe industrije i ljudi koji su odabrali uzgajanje kafe kao svoj zanat.

Julius Meinl Originals Bio Fairtrade paket za naše kupce:

  • Tri visokokvalitetne dvostruko sertifikovane Bio Fairtrade mešavine espresa
  • Čaše u modernom dizajnu prema SCA standardu
  • Odgovarajuća oprema za pripremu i održivi materijali za prodaju

Hajde da pričamo!

Znatiželjni ste? Imate pitanja? Razgovarajte sa našim timom u vašoj blizini.

Hajde da pričamo!