Održivost, korak po korak

Želimo svijet učiniti boljim mjestom - malim, ali značajnim koracima. Održivost je za nas više od puke riječi. Živimo je, vjerujemo u nju, mislimo o njoj i uvjereni smo da je to jedini put naprijed.

Predivan svijet za buduće generacije

Čvrsto vjerujemo da današnje blagostanje i visok životni standard ima za zadatak ostaviti svijet lijepim i raznolikim za buduće generacije.

Želimo da naša djeca vide svijet, njegove različite narode, životinje i prirodu u svoj svojoj ljepoti i raznolikosti. Na svima nama je da to omogućimo.

Mi iz tvrtke Julius Meinl obvezali smo se da ćemo to ostvariti.

Naše izvješće o održivosti

Julius Meinl uvijek oduvijek se držao načela društvene odgovornosti. Ova je briga s godinama rasla tako da danas uključuje šire razmatranje prirodnog svijeta.

 

S ponosom smo predstavili svoje prvo Izvješće o održivosti 2018. 10. rujna 2019., povodom predavanja UN-ove mirovne veleposlanice Jane Goodall u Julius Meinl Rösthalle.

 

Ovdje niže možete pronaći najnovije podatke i činjenice o našem angažmanu u održivosti:

 

Preuzmite naše Izvješće o održivosti

Naši certifikati


Certifikat Fairtrade jamči da uvoznici, pržionice i trgovci kave pošteno su plaćeni za svoj rad.

 

UTZ i Rainforest Alliance spojili su se 2018. i bore se protiv krčenja šuma, klimatskih promjena i socijalnog siromaštva. Saznajte više na ra.org.

 

Bilješka:

 

Julius Meinl ponosan je na svoju predanost održivosti i nabavljanju kave s certifikatom Rainforest Alliance. Nažalost, trenutačno nismo u mogućnosti kontinuirano isporučivati dovoljno certificirane kave za sve naše proizvode koji nose pečat Rainforest Alliance i/ili oznaku UTZ.

 

To znači da od veljače 2022. postoji rizik da ti proizvodi ne sadrže kavu s certifikatom Rainforest Alliance. Unatoč tome, Rainforest Alliance je odobrio i dopustio Juliusu Meinlu da nastavi koristiti pečat Rainforest Alliance ili UTZ oznaku na ovim proizvodima na tim proizvodima, budući da je ova situacija nastala zbog iznimnih privremenih prekida opskrbnog lanca. Kako bismo održali vrhunsku kvalitetu koja se očekuje od naših proizvoda, možda ćemo morati selektivno i privremeno koristiti ekvivalentne necertificirane kave.

 

Očekujemo da će ovaj nedostatak ponude trajati do lipnja 2023., a nakon toga će se naši proizvodi vratiti na minimalno 90% certificiranog sadržaja kave. Također se obvezujemo da ćemo tijekom 2023. kupovati količinu certificirane kave koja je ekvivalentna količini koja bi se inače koristila, čime ostajemo vjerni našoj obvezi da pomognemo uzgajivačima kave i zaštitimo okoliš.

 

Ispričavamo se zbog mogućih neugodnosti.

 

EU organski logo može se koristiti samo na proizvodima koje je ovlaštena EU kontrolna agencija certificirala kao organske i ispunjava uvjete o tome kako se mora proizvoditi, prerađivati, transportirati i skladištiti.

 

Colombian Heritage

Mnoge obitelji u regiji Tolima u Kolumbiji imaju djelatnosti usmjerene na zajedničku strast prema kavi. Svoje iskustvo i znanje pažljivo prenose s koljena na koljeno. No, sve im je teže ostati u poslu.

Julius Meinl podržava kolumbijske poljoprivrednike da povećaju proizvodnu učinkovitost za dobrobit njih i budućih generacija.

Ideja je poboljšati poslovanje poljoprivrednika pomažući im edukacijama, tehničkom pomoći, sušilicama kave i UTZ certificiranjem. Na taj način poljoprivrednici mogu povećati učinkovitost proizvodnje i svoju dobit, što znači da mogu više ulagati u vlastiti posao i buduće generacije.

 

Saznajte više