Vijesti

Globalne vijesti

Širimo horizonte: Uganda se pridružuje Julius Meinl Generations programu

12.05.2023

Zakoračite u svijet uzgoja kave, gdje predani farmeri ulažu sve svoje napore u proizvodnju zrna koja ispunjavaju naše šalice jutarnjom čarolijom. Uzgoj kave nije samo vitalni izvor prihoda za mnoge lokalne obitelji, već i rad pun strasti koji zahtijeva snagu i otpornost. Unatoč sve većim izazovima i nepredvidivosti, život uzgajivača kave ispunjen je svrhom i nepokolebljivom predanošću zanatu.

Globalne vijesti

Održiva proizvodnja: Naša predanost održivoj budućnosti

01.04.2023

Razumljivo je da se većini šalica kave neprimjetno uklopi u dnevnu rutinu, uz malo razmišljanja o koracima koji su potrebni da se do toga dođe. Pet generacija bili smo opsjednuti upravo tim koracima. I jednako smo opsjednuti utjecajem koji šalica kave ima na okoliš i zajednice koje je proizvode.

Globalne vijesti

Umjetnost ispijanja kave na bečki način

22.02.2023

Umjetnost ispijanja kave nadolazeći je trend i najvjerojatnije je inspiriran kulturom bečkih kavana. Stoga odvojite malo vremena za opuštanje i dopustite nam da vas upoznamo s jedinstvenom atmosferom bečke kavane.

Globalne vijesti

Na Svjetski #coffee dan sadimo stabla s Jane Goodall

01.10.2022

Na ovaj Svjetski #coffee dan (subota, 1. 10.) dnevnu šalicu kavopija činimo još značajnijom. U jedinstvenom partnerstvu s ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall (JGI), zasadit ćemo tisuće stabala u ime naših ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju našu odgovorno nabavljenu kavu.

Globalne vijesti

Prošlost, sadašnjost i budućnost kave i čaja ispričana od strane Julius Meinl stručnjaka

26.06.2022

Jeste li znali da se kava nekada prodavala kao zelena zrna? A prema mišljenju našeg stručnjaku za kavu, prodaja zelene kave u zrnu i prženje kave kod kuće vjerojatno će se vratiti.

Globalne vijesti

Popis novogodišnjih odluka ukoliko želiš postati pravi coffee štreber u 2022.

16.12.2021

Tvoja opsesija i fasciniranost kavom nadilazi osjećaje povremenih kavopija te želiš svoj odnos s kavom podići na višu razinu u novoj godini.

Globalne vijesti

9 ideja što pokloniti coffee štreberima ovih blagdana

23.11.2021

Svi imamo barem jednu osobu koja je toliko opsjednuta kavom da nosi majicu s natpisom poput ovog: "Kava mi treba samo 7 dana u tjednu." Nisu zaljubljeni samo u napitak, već su zaljubljeni i u umijeće kuhanja kave u svim njegovim veličanstvenim varijacijama. Kava je dio onoga što oni jesu.

Globalne vijesti

Kako stvoriti recept za kavu koji će postati viralni hit ovih blagdana

19.11.2021

Ove blagdanske sezone dali smo našem talentiranom timu stručnjaka za kavu, zajedno s našim internim baristom, Juniorom Vargasom, izazov da sastave neke zimske i blagdanske recepte za koje znamo da će se naša zajednica ljubitelja kave oduševiti.

Učitaj još